Ons verhaal

Dit is Zuid is in 2014 gestart als een drietal bewoners van Rotterdam-Zuid die zich organiseerden in RAAF Rotterdam en andere Rotterdammers meenamen door hun buurt om te laten zien dat Zuid helemaal niet zo eng, vies of saai is als veel mensen denken. 

Inmiddels is Dit is Zuid is een club van meer dan 20 enthousiaste Zuiderlingen die graag hun eigen Rotterdam-Zuid laten zien! Dit doen we door het geven van tours door wijken en gebouwen, het maken van een toeristische Kaart van Zuid en het organiseren van culturele evenementen die de identiteit van de verschillende stadsdelen vormt en ook uitdraagt.

 

Wij geloven dat de identiteit van een stadsdeel primair wordt ontleend aan verhalen van bewoners en bezoekers en secundair aan staal, beton en steen. Door deze verhalen op te halen en te vertellen tijdens onze tours, evenementen en op de Kaart van Zuid verbinden we werelden van bewoners met verschillende culturele en economische achtergronden, geven we vorm aan identiteit van dit stadsdeel en maken we het Rotterdam-Zuid tot een zichtbaar gebied van betekenis.

Ga je mee naar Zuid? 

Dit is Zuid

Socials

Pretorialaan 33B
3072 EG Rotterdam
info@ditiszuid.nl

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
Blijf op de Hoogte